”White Hat SEO” er et udtryk, der henviser til en SEO-teknik, hvor du optimerer i overensstemmelse med vilkår og betingelser fra de store søgemaskiner, bl.a. Google.

Udtrykket refererer generelt til enhver praksis, der forbedrer din søgerangering på en søgemaskineresultatside (SERP), samtidig med, at dit websites integritet opretholdes og forbliver inden for søgemaskinernes servicevilkår.

 

Eksempler på White Hat SEO på dit website:

  • Når du tilbyder kvalitetsindhold og tjenester

Kvalitetsindhold er en af grundstenene for at tiltrække og bibeholde dine brugere/læsere/kunder på siden.

 

  • Når dit website indlæser hurtigt og er mobilvenligt

Man bliver ”straffet” af en søgemaskineudbyder for at have et langsomt eller ikke mobilvenligt website. Brugerne har heller ikke tålmodighed til at vente på dit indhold bliver synlig på dit website.

 

  • Når du har styr på dine metatitler og -beskrivelser

Metatitel og metabeskrivelser er første skridt til at trække dine potentielle brugere ind på dit website. De skal være beskrivende og relevante i forhold til den side, du henviser/linker til.

 

  • Når dit website er let at navigere i

Et brugervenligt website er vigtigt for at brugerne kan finde de relevante informationer på den bedst mulige måde. Derfor en god struktur, og dermed et godt sitemap, essentielt. Det gør dit arbejde lettere både nu og i fremtiden.

Som du nok fornemmer, så er det brugerne du skal prioritere frem for alt! Søgemaskinernes fornemmeste opgave er, at fokusere på at give brugerne de bedste resultater fra søgemaskinen. Når du f.eks. ser resultater listet op på side 1 på Google, er det Googles bedømmelse, hvor meget værdi den vil give til brugeren efter søgehensigten. (link til søgehensigt blog)

Læs også: SEO: 10 fejl og hvordan du undgår dem

 

Tips til din vej til side 1 i søgemaskinen:

  • Spil efter søgemaskinernes (Google) regler. De er ret klare om disse i deres retningslinjer.
  • Optimér til mennesker, ikke søgemaskiner.
  • Opret kvalitetsindhold, som folk aktivt vil læse og dele.
  • Skab et website, der skiller sig ud fra andre i din niche.

 

Hvorfor er White Hat SEO-teknikker vigtige?

Manglende fokus og aktivitet i White Hat SEO-praksis kan medføre at dit website bliver udelukket fra Google og andre søgemaskiner.

Som den førende søgemaskine besøges Google af milliarder mennesker hver dag, og hvert besøg er et potentiale for, at dit website kan blive opdaget og besøgt af en ny bruger.

Google er uden sammenligning en stærk kilde til trafik til dit website. Hvis man bliver udelukket fra denne kilde, kan det resultere i et drastisk fald i websitetrafik og endda i din forretning.

Hvorfor risikerer det? Tjek den komplette beskrivelse af Google-godkendte SEO-teknikker i Google Search Central. Google’s search central er stedet, hvor du kan lære Google-praksis med ”White Hat”.

Står du og vil implementere White Hat SEO-praksis, men ved ikke, hvor du skal starte? Så er vi i Caleo Agency klar til at hjælpe dig med implementeringen, så vi sammen kan skabe et etisk, bæredygtigt og succesfuldt website og booste din forretning.