Det lyder ret simpelt, men der er stadig mange hjemmesider, der vælger at bruge alt for store billedeformater og -typer. Selvom man komprimerer billedfilerne, behøver man ikke at gå på kompromis med billedkvaliteten. 

Jo større din fil er, desto længere tid tager det browseren at indlæse billedet. Det påvirker din hjemmesides hastighed, hvilket er en af de ti vigtigste faktorer for at rangere bedre på Google.

2 billeder i 2 formater:

Ukomprimeret billede (648KB)

Komprimeret billede (142KB)

Komprimeret og ukomprimeret billede

Som du kan se ovenover, er det ukomprimerede billede næsten fire gange større end det komprimerede billede. Men det komprimerede billede har stadig den samme opfattede kvalitet som det ukomprimerede, og det vil indlæses meget hurtigere af din browser.

Den bedste metode for at minimere dit billedes filstørrelse er at bruge “gem for web” i tilfælde, at du arbejder med Photoshop. Tænk også over billedets størrelse i form af bredde og højde. Til et blogindlæg som dette har du ikke brug for et billede, der er større end 1000 pixels i bredden. Er du ikke til Photoshop, kan du sagtens bruge hjemmesider som Optimizilla eller TinyPNG.