Det lyder ret simpelt, men der er stadig mange der vælger at bruge alt for store billedeformater og -typer, på deres hjemmeside. Selvom man komprimerer billedfilerne, behøver man ikke at gå på kompromis med billedkvaliteten. 

Jo større din fil er, desto længere tid tager det browseren at indlæse billedet. Det påvirker din hjemmesides hastighed, hvilket er en af de ti vigtigste faktorer for at rangere bedre på Google.

Læs også: SEO: 10 fejl og hvordan du undgår dem

 

Samme billede i to størrelser:

Ukomprimeret billede (648KB)

Komprimeret billede (142KB)

Komprimeret og ukomprimeret billede

Som du kan se ovenfor, er det ukomprimerede billede næsten fire gange større end det komprimerede billede. Men det komprimerede billede har stadig den samme visuelt opfattede kvalitet, som det ukomprimerede – og det vil blive indlæst meget hurtigere af din browser.

Den bedste måde at minimere dit billedes filstørrelse er ved at bruge “gem for web, hvis du arbejder i Photoshop. Tænk også over billedets størrelse i form af bredde og højde. Til et blogindlæg som dette har du ikke brug for et billede, der er større end 1000 pixels i bredden. Er du ikke til Photoshop, kan du sagtens bruge hjemmesider som Optimizilla eller TinyPNG til at komprimere dine billeder.

Har du brug for SEO optimering, kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.